Ikuisesti Moskova (2020)

  • draama, lyhytelokuva
  • 13min

Yhteislippu uusien kotimaisten lyhytelokuvien näytökseen 4,50 €

Kaurismäen veljesten osaomistama Andorran kulttuurikompleksi toimi Eerikinkadulla yli 25 vuoden ajan lukemattomien fiktioiden ja tosielämän kohtaamisten näyttämönä ja katalyyttinä. Corona Barin kainalossa sijainneen Kafe Moskovan glooriaa jo nimellään suitsuttava lyhytelokuva on nostalgisen romanttinen kunnianosoitus tuolle “Eerikinkadun korkeimmalle akatemialle”.

Nuori Timo (Mikael Karkkonen) kaipaa entisaikojen sykähdyttävää romanssia, mutta löytää Tinderistä lähinnä suorituskeskeisiä neitoja, jotka eivät arvosta edes Timon lempikuppilaa. Moskovan tiskillä Timon katse osuu salaperäiseen Johannaan (Reetta Koskinen), joka tuntuu olevan hänelle täydellinen. Rakkauden tiellä on vain yksi este.

Edellisellä elokuvallaan Star Shaped Scarilla laajaa huomiota herättäneet Virva ja Vuokko Kunttu tekivät pikaisia luovia ratkaisuja seuraavan elokuvansa aiheesta kuultuaan, että rakastettu kulttuurimiljöö purettaisiin pois jälleen yhden hotellin tieltä. Aikaa elokuvantekoon oli puolisen vuotta ja viimeisiä tunnelmakuvia kuvattiin kesäkuussa 2019, kun Coronan biljardipöydät oli jo kannettu pois. Ikuisesti Moskova osuu romanttisessa nostalgiassaan katsojan sammumattomaan menneen kaipuuseen, jonka voinee ylittää puhtaasti vain yliluonnollisin keinoin. (Liina Härkönen)

Director

Virva Kunttu

Director

Vuokko Kunttu

Screenplay

Virva Kunttu

Cinematography

Mikko Kelloniemi

Production Designer

Johanna Lehtinen

Set Design

Anna Lewenhaupt

Costumes

Elina Ström

Sound Designer

Jukka Andersson

Sound Designer

Ville Juvonen

Sound

Ilkka Kunttu

Sound

Kalle Lehto

Producer

Ville Sivonen

Language

suomi

Subtitles

englanti

Country

Suomi

Studio

Takauma