Syksyn jälkeen saapuu kevät (2020)

  • draama
  • 1h 14m

Vuokrattavissa ympäri maailman / Available worldwide

Ehkä erehdyimme? Kenties vuoden 2020 paras kotimainen elokuva olikin se lyhin, se mistä vähiten puhuttiin? Syksyn jälkeen saapuu kevät on kansanlaulu täynnä kauneutta, runoa, musiikkia ja kohtalon ennettä.

Menetetystä Karjalasta saapuu perhe sodan jälkeen sisä-Suomeen. Taakse jäi koti ja muutakin, mikä on saanut äidin (Sari Havas) mykäksi. Vain tytär (Asta Sveholm) jaksaa odottaa ja toivoa: tuittuilla ja liehua liekinvartena. Anni kurottaa tulevaisuuteen: Tampereelle! Veljet (Timo Lavikainen, Verneri Lilja) yrittävät rengin (Antti Raivio) avulla saada tilaa kannattamaan. Naapuri Varis (Turkka Mastomäki) tekee siitä vaikeaa: korottaa pellon vuokraa ja säännöstelee lähteelle kulkua. Mies on rampautunut sodassa ja kompensoi menetystä nuorella Annilla, vaikka vaimo odottaa kotona. Elävä ja eroottinen tyttö joutuu miesten maailman vaateiden, perinteisten odotusten ja oman velvollisuudentuntonsa vangiksi. Mutta Anni on pitelemätön ja haluaa vapauteen.

Luontoa ja lihallisuutta ei ole nähty valkokankaalla näin sitten Mollen. On rikollista, ettei filmi saanut Jussi-ehdokkuuksia kuin Jarmo Kiurun kuvauksesta. Annika Grofin ohjaus ja käsikirjoitus ovat parhaita ensifiktioissa kautta aikain. Ville Riipan alkuvoimainen musiikki, livvinkarjala, ennennäkemättömät näyttelijät (ja ne tututkin) luovat poikkeuksellisen ehyen elokuvaballadin. (Hannu Björkbacka)

Director

Annika Grof

Screenplay

Annika Grof

Cinematography

Jarmo Kiuru

Editor

J. Tervakari

Set Design

Niclas Warius

Costumes

Hanna Hirvonen

Sound Designer

Mikko Mäkeläinen

Sound

Pasi Peni

Music

Ville Riippa

Producer

J. Tervakari

Languages

livvinkarjala, suomi

Subtitles

English, Finnish, Swedish

Country

Suomi

Studio

Tarasow Films