The August Virgin (2019)

  • draama, romanssi
  • 2h 5m

Monelle elokuvantekijälle voisi olla vaikeaa löytää omaa ääntänsä Oscar-voittaja-isänsä varjossa, mutta ei Jonás Trueballe. Siinä missä Fernando Trueba (Belle Époque, 1992) on keskittynyt varioimaan musiikin ja erotiikan teemoja, on Jonás jalostanut pienimuotoisissa romanttisissa elokuvissaan tarkkanäköistä aikuisuuden kysymysten pohdintaa.

Trueban elokuvat ovat kuin vanha ystävä, joiden seurassa viihtyy aina. Monien samojen näyttelijöiden kanssa pienellä budjetilla tehdyt Los ilusos (2013) ja Los exiliados románticos (2015) olivat sympaattisia uuden tekijän ensiaskeleita. Hänen uusin elokuvansa on jälleen lämminhenkinen ja viipyilevä ihmissuhdekuvaus, mutta tällä kertaa teemoissa on kypsempi vivahde ja rohmermainen filosofinen tekotapa.

Trueban ja pääosaesittäjä Itsaso Aranan yhdessä kirjoittama The August Virgin kertoo näyttelijä Evasta, joka lainaa elokuun ensimmäisinä viikkoina Madridista asunnon. Paikallisten paetessa maaseudulle kaupunki on tunnettuna lomakautena yleensä autiona, ja asetelma tarjoaa ilmavat puitteet eksistentialistiselle kaupunkikierrokselle. Viikkojen aikana Eva tutustuu uusiin ystäviin, joiden kanssa pohtii olemisen luonnetta ja äitiyden kysymyksiä. Kesän kuumina iltoina monet nuoret miehet yrittävät hurmata Evan siinä kuitenkaan onnistumatta. Kiireettömyys ja Madridin kaupungin loistokas elokuun päivien ilmapiiri onnistuvat sen sijaan viettelemään katsojan.

Isänsä Fernandon tavoin Jonás Trueba on elokuvantekijänä todellinen cinefiili. Hän aloitti tekemällä ystäviensä kanssa elokuvia ilman rahaa, ainoastaan pakottavasta tarpeesta kertoa tarinoita elokuvien kautta. Hänen intiimit indie-helmensä Los ilusos (2013) ja Los exiliados románticos (2015) ovat jo nimien puolesta rakkauskirjeitä elokuvataiteen illuusiomaiselle ja romanttiselle luonteelle. Trueban herkät ja hauskat ihmissuhdetarinat ovat jalostuneet elokuva elokuvalta, kasvattaen budjettiaan, mutta menettämättä koskaan sielukkuuttaan tai rakkautta elokuvataiteeseen. Hänen uusin elokuvansa The August Virgin (2019) voitti kunniamaininnan ja kansainvälisten kriitikoiden FIPRESCI-palkinnon Karlovy Varyn kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. (Otto Kylmälä)

Director

Jonás Trueba

Screenplay

Jonás Trueba

Screenplay

Itsaso Arana

Cinematography

Santiago Racaj

Editor

Marta Velasco

Art Director

Miguel Ángel Rebollo

Costumes

Laura Renau

Music

Pablo Peña

Music

Lars Hollmer

Music

V8Ford

Music

Los Deformes

Music

Joe Manjón

Music

Alex McDade

Music

Nacho Vegas

Executive Producer

Javier Lafuente

Associate Producer

Luis Fernández Turbica

Associate Producer

Alfredo Rodríguez

Associate Producer

Chus Rodríguez

Languages

espanja, englanti

Subtitles

English

Country

Espanja

Studios

Los Ilusos Films, Comunidad de Madrid, Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA), TeleMadrid

Bonus Content

The August Virgin - Jonás Trueba & Itsaso Arana introduction
4m

Ohjaaja Jonás Trueba & pääosan esittäjä Itsaso Arana esittelevät elokuvan.