Ilmastonmuutos ja elokuva 1 (2020)

  • Talk Show
  • 44min

Ilmastonmuutos ja elokuva -teeman ensimmäisessä osassa pohditaan ympäristön suojeluun ja ilmastoaktivismiin liittyviä kysymyksiä Nainen sotajalalla -elokuvan inspiroimana.

Alan suomalaiset huippuasiantuntijat keskustelevat inspiroivasti ilmastoaktivismista Suomessa, ekoterrorismista ja ihmisen vaikeista moraalisista valinnoista yksityisten ja yleisten tavoitteiden ristivedossa.

Ilmastonmuutos on monimutkainen ongelma, jossa toisaalta korostetaan valtioiden ja toisaalta yksilön vastuuta tehdä ympäristöystävällisiä päätöksiä. Miten yksittäiset teot voivat vaikuttaa ympäristöpolitiikkaan?

Keskustelussa mukana ovat Ulkoministeriön pitkäaikainen ympäristöalan neuvonantaja ja pitkän linjan Ilmastoisovanhempi- ja ympäristöaktiivi Matti Nummelin, Baltic Sea Action Groupin sisältöjohtaja Laura Höijer, jolla on pitkä kokemus ympäristöalalta niin tutkijana, rahoittajana, yksityisellä sektorilla kuin hallinnossakin sekä professori Timo Vesala Helsingin yliopistosta, kasvihuonekaasujen ja hiilinielujen tuntija ja elokuvan ystävä (muun muassa aktiivisen elokuvakerhon pitkäaikainen vetäjä yliopistolla). Keskustelua vetää tutkimuskoordinaattori Eija Juurola Helsingin yliopistosta.

Kieli

Finnish