Ilmastonmuutos ja elokuva 2 (2020)

  • Talk Show
  • 55min

Ilmastonmuutos ja elokuva -teeman toisessa osassa puhutaan ilmastonmuutoksesta Beasts of the Southern Wild -elokuvan innoittamana.

Aiheen laaja-alaiset spesialistit keskustelevat ajatuksia herättävästi siitä, miten monitahoisesti ilmastonmuutos ilmenee elokuvassa sekä luonnontieteellisesti että yhteiskunnallisesti ja siitä, mitä tunteita elokuva tuottaa.

Ympäristönmuutos saattaa aiheuttaa ahdistusta. Onko ahdistuksen lieventämiseen lääkkeitä? Miten rikki mennyt maapallo korjataan? Keskustelijat pohtivat myös eettisiä puolia ympäristöaktivismiin sekä yksilön ja yhteiskunnan välisistä suhteista.

Keskustelijoina ovat Sini Harkki, pitkäaikainen ympäristöaktivisti, joka työskentelee konsulttina Tekir Oy:ssä, professori Heikki Järvinen Helsingin yliopistosta, jonka erikoisalaa on ilmakehätiede ja joka on kouluttanut suuren osan Suomen meteorologeista sekä tutkimuskoordinaattori Eija Juurola, joka työskentelee aerosolien, pilvien ja hivenkaasujen mittausten parissa ja on elokuvan ystävä (pitkäaikainen elokuvakerhon toinen vetäjä Helsingin yliopistolla). Keskustelua vetää professori Timo Vesala Helsingin yliopistosta.

Kieli

Finnish