Oh Mercy! (2019)

  • Arnaud Desplechin
  • 1t 59min

Ränsistyvä entinen teollisuuskaupunki Roubaix sijaitsee Pohjois-Ranskassa lähellä Belgian rajaa. 17 vuotta sitten siellä tapahtui murha, josta tehtyyn romaaniin Léa Mysiusin ja Arnaud Desplechinin kirjoittama Roubaix, une Lumière (2019) perustuu. Ohjaaja Desplechin on itse kotoisin Roubaix’sta ja sijoittanut sinne monta aikaisempaakin elokuvaansa.

Kaupungissa on kasvanut myös elokuvan fiktiivinen algerialaistaustainen komisario Daoud (Roschdy Zem), nykyajan Maigret. Hahmoa on verrattu myös Dostojevskin Rikoksen ja rangaistuksen Porfiri Petrovitšiin. Daoud on rauhallinen oikeusjärjestelmään luottava havainnoitsija, joka kykenee ymmärtämään kanssaihmisiään ja osaa salamannopeasti ja erehtymättömästi arvioida kuka on syyllinen, kuka viaton. Hänen parinaan kaupungin menoa ihmettelee Louis (Antoine Reinarzt).

Kaksi nuorta naista, Claude (Léa Seydoux) ja hänen tyttöystävänsä Marie (Sara Forestier) on kuulusteltavana naapurissa tapahtuneen tulipalon todistajina, mutta he ovatkin syyllistyneet murhaan. Daoud hakee teolle motiivia, ja selvittelyn voi kokea joko piinaavana tai nautittavana. Desplechinin realistiseen pyrkivä poliisien työn tarkka kuvaus on käyttänyt materiaalina myös vuonna 2008 esitettyä tv-dokumenttia Roubaix’n poliisiasemasta, ja kaikki elokuvassa käsitellyt rikokset ovat peräisin tosielämästä. (Mia Öhman)

Screenwriter

Arnaud Desplechin

Screenwriter

Léa Mysius

Cinematography

Irina Lubtchansky

Production Designer

Toma Baqueni

Costumes

Nathalie Raoul

Producer

Grégoire Sorlat

Kieli

French

Tekstitys

English

Maa

France

Tuotantoyhtiöt

Why Not Productions, Arte France Cinéma